Wet transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden

4 juli 2023
Home » Nieuws » Wist je dat…

Op 1 augustus treedt de wet implementatie EU-richtlijn betreffende transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden in werking. Vooralsnog gaat dit enkel om beloningstransparantie ná indiensttreding, maar een vergelijkbare wetgeving voor sollicitanten is nog in behandeling. Hoewel dit wetsvoorstel in Nederland dus nog niet is geïmplementeerd, haakt Indeed hier al wel op in.

Indeed is namelijk langzaamaan een nieuwe update aan het uitrollen wat betreft salarisschatting en loontransparantie. Wanneer je als werkgever geen salarisspecificatie invoert bij een vacature, zal Indeed een salarisindicatie invullen. Dit wordt op basis van vergelijkbare functies en vacatures gedaan.

Het salaris is voor de werkzoekende vaak één van de belangrijkste stukjes informatie in het sollicitatieproces. Om te voorkomen dat Indeed een foutieve salarisindicatie aan de vacature koppelt, kun je dit het beste zelf in TOOL2MATCH invullen. Deze informatie geef je ofwel in bij de ‘Algemene instellingen’ van een vacature óf in de vacature tekst zelf. Zo voorkom je dat er een miscommunicatie ontstaat én blijf je als werkgever transparant.

Ga aan de slag

Klaar om slimmer en sneller te werven? Vraag een demo aan!

Ervaar hoe gebruiksvriendelijk de software is

Stel al je vragen direct aan T2M-expert Jolien

Ontvang een offerte op basis van jouw behoeftes