Alle functionaliteiten

TOOL2MATCH is een geavanceerde recruitmenttool met veel verschillende functionaliteiten.

Alle functionaliteiten

TOOL2MATCH is een geavanceerde recruitmenttool met veel verschillende functionaliteiten.

Vacaturemanagement

Krijg snel overzicht van alle vacatures, afspraken en de candidate journey.

1. Overzicht vacatures

Een handig overzicht van alle vacatures die op dit moment spelen. Hier zie je per vacature de functietitel, vestiging, status en kan je eenvoudig zien hoeveel reacties deze vacature heeft opgeleverd.

2. Historie vacatures

Een handige historie van vacatures, zodat je makkelijk kan inzien wat de instellingen bij een vergelijkbare vacature zijn geweest en hoeveel reacties deze vacature voorheen heeft opgeleverd.

3. Candidate journey

De candidate journey is direct inzichtelijk per vacature: aantal nieuwe kandidaten, aantal in behandeling, aantal uit database, aantal af te wijzen, aantal afgewezen en aantal aangenomen.

4. Overzicht afspraken

Een handig overzicht van alle afspraken. Hier zie je per vacature de datum, het tijdstip, de kandidaat, het type afspraak, het adres en de aanwezigen.

5. Gebruikersrollen

Door de verschillende rollen met bijbehorende rechten die je toekent aan gebruikers, bepaal je zelf wie toegang heeft tot welke vacatures.

Kandidaatmanagement

Beoordeel kandidaten efficiënter en effectiever, en bouw een talentpool.

1. Overzicht kandidaten
Een handige database van alle sollicitanten, waarbij je snel en eenvoudig kan zoeken op onder andere naam, vacature, status, trefwoord, postcodegebied, etc.
2. Status van kandidaten
Met één opslag zie je de status van alle kandidaten. De status kan je snel en eenvoudig wijzigen naar de fase waarin de kandidaat zich in bevindt.
3. Overzicht documenten
Je kan snel een CV en/of motivatiebrief bekijken en/of downloaden. Indien gewenst kan je aanvullende documenten uploaden, zodat alle aangeleverde documenten zijn geborgd.
4. Talentpool opbouwen
Je kan eenvoudig tags – naar eigen benaming – toevoegen aan kandidaten, zodat je kandidaten slim kan opzoeken en koppelen aan vacatures. Daarbij kan je de echte interessante kandidaten de unieke status ‘favoriet’ meegeven, zodat je deze kandidaten nog makkelijker kan terugvinden in de database. Bij het plaatsen van een nieuwe vacature worden automatisch potentiële kandidaten uit de talentpool getoond.
5. Kandidaat beoordeling
Je kan samen met je collega(‘s) kandidaten beoordelen met 1 tot 5 sterren, en indien gewenst een aanvullende toelichting toevoegen.
6. Portaal recruitmentbureaus

Om alle sollicitaties centraal te houden in TOOL2MATCH is er de mogelijkheid voor recruitmentbureaus om kandidaten direct aan te dragen. Jij bepaalt welke bureaus toegang krijgen tot het account.

7. Gebruikersrollen

Je kan zelf bepalen wie enkel de gegevens van de kandidaten mag inzien en beoordelen, en wie ook actie mag ondernemen naar de kandidaten, zoals het veranderen van fases of het versturen van berichten.

8. Kandidaatportaal

Kandidaten krijgen toegang tot een kandidaatportaal, waardoor ze altijd inzicht houden over de gegevens die ze hebben gedeeld tijdens hun sollicitatie. Hierdoor zijn ze altijd up-to-date over de gegevens die ze hebben gedeeld en hebben ze zelfbeschikking over deze gegevens.

Teamcommunicatie

Beoordeel kandidaten samen met je collega(‘s), en markeer je favorieten.

1. Notities delen
Je kan samen met je collega(‘s) losse notities toevoegen bij kandidaten. Dit is handig als je bijvoorbeeld de kandidaat telefonisch hebt gesproken, en je collega op de hoogte wilt houden.
2. Profielen delen
Je kan eenvoudig een profiel van een kandidaat delen binnen en buiten je team, waarbij je een begeleidende tekst kan toevoegen. De ontvanger ontvangt via e-mail een speciale link die hen direct doorstuurt naar het kandidaatprofiel. Deze link is twee tot zeven dagen beschikbaar in verband met veiligheidsredenen.
3. Afspraken maken
Je kan eenvoudig kandidaten uitnodigen voor een afspraak op kantoor of een kennismaking via een videocall. Het is ook mogelijk om direct je collega(‘s) uit te nodigen.
4. Office365 koppeling

Je kan een koppeling leggen tussen TOOL2MATCH en je Outlook-account. Hierdoor wordt het mogelijk om de communicatie met kandidaten compleet in TOOL2MATCH te borgen, zodat collega’s ook up-to-date zijn van alle correspondentie die heeft plaatsgevonden met de kandidaat.

Kandidaatcommunicatie

Maak gebruik van e-mailtemplates voor o.a. uitnodiging of afwijzing.

1. Ontvangstbevestiging sollicitatie
Na solliciteren op een vacature ontvangen kandidaten direct een ontvangstbevestiging uit naam van jou of collega.
2. Kandidaten uitnodigen
Je kan kandidaten eenvoudig uitnodigen per e-mail – in de T2M-omgeving – voor een kennismakingsgesprek of sollicitatiegesprek. Kandidaten ontvangen automatisch een bevestiging per e-mail. Indien gewenst ook je collega(‘s) die betrokken zijn bij het proces.
3. Historie contact
Alle verzonden e-mails naar de kandidaten worden verzameld, zodat jij en eventueel je collega(’s) weten wat er met de kandidaat in het verleden is gecommuniceerd.
4. Afwijzen kandidaten
Je kan tijdens het afwijzen van kandidaten een afwijsreden opgeven. Hierdoor kan je met een simpele handeling meerdere kandidaten tegelijkertijd afwijzen, maar ontvangen de kandidaten alsnog een persoonlijke afwijsreden.
5. Terugtrekken uit procedure

Op het moment dat de kandidaat aangeeft niet verder te willen met de procedure, is het handig om bij te houden wat de reden is dat een kandidaat besluit te stoppen. Je kan deze reden daarom borgen in het systeem en hier is ook een rapportage over mogelijk.

6. E-mailhandtekening

Het is mogelijk om persoonlijke e-mailhandtekening te creëren voor jou en je collega(‘s).

7. Versturen van bulkmail

Je kan met een bulkmail eenvoudig meerdere kandidaten tegelijk op de hoogte stellen als bijvoorbeeld een vacature opnieuw beschikbaar is.

8. Gebruikers beheren

Als beheerder kan je eenvoudig collega’s toevoegen of verwijderen als gebruiker.

Integratievormen

Integreer TOOL2MATCH in je werken-bij of corporate site.

1. Single jobsite

Standaard zit bij iedere vorm van TOOL2MATCH een Single Jobsite wat kan fungeren als ‘mini-jobsite’ of volledige landingspagina voor je vacatures een sollicitatieformulieren. Deze jobsite kan je in grote lijnen naar de eigen huisstijl aanpassen.

2. WordPress plugin

Via een WordPress plug-in kan je TOOL2MATCH integreren in de website. Dit stuurt het vacatureoverzicht, de vacatureteksten en het sollicitatieformulier aan en draait in je eigen website. Je kan door middel van CSS styling toepassen op alle elementen, zodat je TOOL2MATCH volledig in eigen huisstijl kan integreren in de website.

3. Iframe

Integreer TOOL2MATCH snel middels een iFrame. Dit stuurt het vacatureoverzicht, de vacatureteksten en het sollicitatieformulier aan en kan worden ingevoegd in je eigen website. Via CSS kan styling worden doorgevoerd op de huisstijl door te voeren.

4. API's

TOOL2MATCH kan geïntegreerd worden via API’s. Op die manier heb je volledig beheer over de weergave van TOOL2MATCH in de website.

5. Eigen CMS met koppeling naar sollicitatieformulier

Er kan enkel een link worden gelegd met het sollicitatieformulier van TOOL2MATCH. Je houdt het beheer over het vacaturoverzicht en de vacatureteksten via je eigen CMS en legt pas een koppeling op het moment dat kandidaten gaan solliciteren.

6. Zoekfilter op website

Bij veel vacatures kan een zoekfilter worden ingericht op de website, zodat het kandidaten makkelijker wordt gemaakt om een overzicht van de juiste vacatures te creëren.

Vacature

Maak eenvoudig een vacature aan en verrijk met media en tracking.

1. Responsive vacature
De vacature is geschikt voor alle devices: desktop, tablet en mobiel.
2. Vacatures inplannen

Je kan de vacature volledig inplannen. Dit kan door van te voren een moment van publiceren vast te leggen, maar bijvoorbeeld ook door van te voren een datum van offline halen in te voeren.

3. Media toevoegen

Het is mogelijk om afbeeldingen en een video toe te voegen aan de vacature om de vacature ook visueel aantrekkelijk te maken.

4. Tags toevoegen

Het is mogelijk om op vacatureniveau tags toe te voegen, zodat je slim kan zoeken op tags.

5. Beheer in vacaturedetails

Je hebt zelf volledig beheer in de vacaturedetails die je toevoegt. Je kan de variabelen zoals bijvoorbeeld opleidingsniveau, contractvorm, opleidingsniveau, aantal uren per week, etc. zelf inrichten zodat je de juiste gegevens koppelt aan de vacature.

6. Contactpersoon toevoegen

Je kan bij de vacature een contactpersoon toevoegen, zodat kandidaten weten bij wie zij solliciteren. De informatie van de contactpersoon kan verrijkt worden met een foto, e-mailadres, telefoonnummer en zijn/haar LinkedIn-profiel.

7. WhatsApp integratie

Het is mogelijk voor kandidaten om een bericht te sturen naar de contactpersoon via WhatsApp, indien ingeschakeld.

8. Vacaturelink met tracking

Vanuit T2M kan je eenvoudig een link creëren van de vacature inclusief tracking, zoals LinkedIn of Indeed. De link bevat als bron bijvoorbeeld LinkedIn, waardoor sollicitaties via LinkedIn meetbaar worden.

9. QR-code genereren

Naast het creeëren van een link met tracking naar een vacaturetekst/sollicitatieformulier per mediabron, kan je ook een QR-code genereren. Met deze QR-code kan je adverteren in offline media, zoals lokale huis-aan-huis-bladen of regionale kranten.

10. CSS koppelen

Als je de lay out van de vacature wil aanpassen dan kan je eenvoudig een CSS (laten) koppelen.

11. Multiposting

Eenvoudig doorplaatsen van je vacatures op/naar jobbards en/of social media.

12. Integratie Indeed

Door een integratie met Indeed worden alle gepubliceerde vacatures op Indeed getoond. Het is mogelijk om te werven vanuit je bedrijfsnaam of je vestigingsnaam. Voordeel om te werven vanuit je bedrijfsnaam is dat Indeed je vacatures automatisch koppelt aan het bij hun bekende bedrijfsprofiel. Wanneer in de omgeving je vestigingsnaam bekender is dan de overkoepelende bedrijfsnaam, is het natuurlijk verstandiger om vanuit de vestigingsnaam te werven.

13. Integratie Google for Jobs

Door een integratie met Google for Jobs worden alle gepubliceerde vacatures op Google for Jobs getoond.

Sollicitatieformulier

Bouw eenvoudig een formulier met velden/vragen afhankelijk per vacature.

1. Responsive sollicitatieformulier
Het formulier is geschikt voor alle devices: desktop, tablet en mobiel.
2. Beschikbare velden
Je kan het formulier geheel naar wens opbouwen, zodat je per vacature bepaalt welke informatie je wilt uitvragen aan de kandidaat. Denk hierbij aan: CV, motivatiebrief, salarisindicatie, LinkedIn profiel, etc. Hierdoor optimaliseer je je candidate journey, en zorg je voor een hogere conversie op de jobsite.
3. Extra vragen toevoegen
Om snel onderscheid te maken tussen kandidaten kan je pre-selectievragen of open vragen toevoegen aan het sollicitatieformulier. Je kan zelf bepalen of deze vragen enkel informatief zijn, of dat de kandidaten er ook daadwerkelijk op worden afgewezen.
4. CSS koppelen
Als je de lay out van het formulier wil aanpassen dan kan je eenvoudig een CSS (laten) koppelen.

Rapportage

Meet de prestaties van alle vacatures en het wervingsproces an sich.

1. Statistieken over je kandidaten database

Je hebt inzage in je verloop van kandidaten, aantal sollicitanten, aantal afgewezen & aangenomen sollicitanten en de activiteit in je kandidatenportaal.

2. Conversie statistieken

In deze rapportage zijn de resultaten van de gehele procedure inzichtelijk per vacature. Zoals het aantal unieke views van een vacature, het aantal sollicitaties, het aantal aangenomen kandidaten, etc.

3. Bron statistieken

Je kan snel en eenvoudig inzien welke mediabron voor een bepaalde vacature voor veel views en/of sollicitaties heeft gezorgd. Daarnaast kan je inzien hoe het verloop van een mediabron eruit heeft gezien en wat deze bron in het algemeen heeft opgeleverd in views en/of sollicitaties.

4. Vacatureverloop

In deze rapportage is inzichtelijk hoe het vacatureverloop er in de afgelopen maanden uitzag. Denk hierbij aan het aantal openstaande vacatures, nieuwe vacatures en gearchiveerde vacatures.

5. Recruitmentfunnel

Je ziet per vacature terug hoe het selectieproces eruit heeft gezien wat betreft het aantal sollicitanten, gesprekken, assessments, meeloopdagen, etc.

6. Processtatistieken

Je hebt inzage in de statistieken van je processen zoals de gemiddelde tijd tot afwijzen & aannemen, invultijd van een vacature en de redenen waarom kandidaten zich terugtrekken uit vacatures.

7. Filtermogelijkheden

Er zijn verschillende filtermogelijkheden op bijvoorbeeld vestiging, periode, recruiter, mediabron, etc. zodat je precies de gegevens kan inzien die je wil hebben.

AVG

T2M is volledig AVG-proof inclusief een tweestaps-verificatie.

1. Database onderhoud
Door middel van maandelijks onderhoud plegen, indien gewenst automatisch, kun je eenvoudig de database AVG-proof houden. Bij dit onderhoud kan je bepalen welke kandidaten worden verwijderd uit de database, en of je deze kandidaten op de hoogte wilt stellen per e-mail.
2. Niet verwerkbaar
Tijdens het inzien van documenten van kandidaten, zoals een cv of motivatiebrief, worden dergelijke documenten niet gedownload op je computer. De documenten worden getoond als pop-up, waardoor alle persoonsgegevens in de T2M-omgeving blijven.
3. Database data
De database wordt gescheiden tussen NAW en CV data.
4. Privacy Policy
Vanuit TOOL2MATCH wordt een privacy policy aangeleverd die exact de verwerking van de persoonsgegevens in TOOL2MATCH omschrijft. Het is mogelijk om de privacy policy aan te vullen.
5. Gebruikersbeheer
Je bent in beheer van alle gebruikers(rollen).
6. Expliciete toestemming
Bij sollicitatieformulieren is een verplichte checkbox aanwezig, waarbij sollicitanten uitdrukkelijk akkoord geven dat zij de privacy policy hebben gelezen en begrepen.
7. Hosting
De hosting is EU hosting bij Digital Ocean.
8. Tweestapsverificatie

Je kan een tweestaps-verificatie instellen. Zo bescherm je alle (persoons)gegevens niet alleen met een wachtwoord, maar ook door een extra beveiligingscode die enkel beschikbaar is via je telefoonnummer.

9. Gescheiden databases

De database wordt gescheiden tussen NAW en CV data.

Veiligheid

Bepaal wie toegang krijgt tot T2M. Meerdere gebruikersrollen aanwezig.

1. SSL Certificaat
Alle T2M-omgevingen evenals jobsites zijn beveiligd middels een SSL certificaat.
2. Back-up
Alle data is versleuteld en ingericht bij Amazon.com.
3. Toegang
Alleen beheerders hebben toegang tot alle gegevens middels een inlog.

Support

Van onboarding tot dagelijkse support: wij staan voor je klaar!

1. Onderhoud
Bij de introductie van de tool krijg je een (indien mogelijk fysieke) onboarding van een T2M-specialist.
2. Feedback
Wij organiseren regelmatig kenissessies – bijvoorbeeld in de vorm van een lunch of online webinar – voor klanten, waarbij wij gezamenlijk de tool evalueren. Met deze input optimaliseren wij de tool en onze service.
3. Kennisdeling
Wij schrijven whitepapers en organiseren webinars om klanten op de hoogte te houden van alle updates, trends en ontwikkelingen.
4. Support
Op werkdagen kan je bij ons terecht per e-mail, telefoon of WhatsApp. Er staat altijd een T2M-specialist voor je klaar!

Ga aan de slag

Klaar om slimmer en sneller te werven? Vraag een demo aan!

Ervaar hoe gebruiksvriendelijk de software is

Stel al je vragen direct aan T2M-expert Jolien

Ontvang een offerte op basis van jouw behoeftes