Zes argumenten waarom een ATS zinvol is voor het MKB

25 april 2024
Home » Blog » Zes argumenten waarom een ATS zinvol is voor het MKB

In de huidige snel veranderende arbeidsmarkt is het voor MKB-bedrijven met zelfs maar een handvol vacatures per jaar van cruciaal belang om een efficiënt en effectief recruitmentproces te hebben. Een Applicant Tracking System (ATS) kan hierin een sleutelrol spelen. Hier zijn zes argumenten waarom het implementeren van een ATS zinvol is voor MKB-bedrijven die streven naar tijd- en kostenbesparing. 

1. Automatisering van het recruitmentproces
Een ATS automatiseert repetitieve taken zoals het sorteren van cv’s en het communiceren met kandidaten. Dit bespaart kostbare tijd die anders besteed zou worden aan handmatige processen. 

2. Verbeterde kandidaatervaring
Een ATS zorgt voor een gestroomlijnde en professionele sollicitatie-ervaring, wat bijdraagt aan een positief beeld van het bedrijf. Dit is essentieel voor het aantrekken van topkandidaten en het versterken van uw employer brand. 

3. Efficiënte dataopslag en -beheer
Met een ATS worden alle kandidaatgegevens op één plek opgeslagen, waardoor het gemakkelijker is om informatie terug te vinden en te beheren. Dit vermindert de kans op verlies van belangrijke gegevens en bespaart tijd bij het opnieuw zoeken naar informatie. 

4. Betere kwaliteit van aannames
Een ATS helpt bij het filteren en prioriteren van kandidaten op basis van vooraf ingestelde criteria, wat leidt tot een hogere kwaliteit van kandidaten die voor een gesprek worden uitgenodigd. 

5. Kostenbesparing op lange termijn
Hoewel er vooraf kosten zijn verbonden aan de implementatie van een ATS, zullen de efficiëntieverbeteringen op lange termijn leiden tot kostenbesparingen. Minder tijd besteed aan administratie betekent meer tijd voor strategische taken die het bedrijf kunnen laten groeien. 

6. Analytische inzichten
Een ATS biedt waardevolle inzichten in het recruitmentproces, zoals de bronnen van de beste kandidaten en de tijd die nodig is om vacatures te vullen. Deze data kunnen worden gebruikt om toekomstige recruitmentinspanningen te optimaliseren en kosten te besparen. 

Voor eigenaren en directeuren van MKB-bedrijven die streven naar groei en efficiëntie, is een ATS geen luxe, maar een noodzakelijke investering. Het stelt u in staat om competitief te blijven in de zoektocht naar talent en waardevolle middelen te besparen. Met een ATS kunt u zich richten op wat echt belangrijk is: het bouwen en uitbreiden van uw bedrijf.

Ga aan de slag

Klaar om slimmer en sneller te werven? Vraag een demo aan!

Ervaar hoe gebruiksvriendelijk de software is

Stel al je vragen direct aan T2M-expert Jolien

Ontvang een offerte op basis van jouw behoeftes