Werken-bij site VS Vacatureoverzicht

23 januari 2024
Home » Blog » Werken-bij site VS vacatureoverzicht

In de wereld van recruitment en talentacquisitie is de candidate journey, de reis die een kandidaat aflegt vanaf het eerste contact met een organisatie tot aan het aannemen van een baan, van cruciaal belang. Twee belangrijke elementen in deze reis zijn de werken-bij sites en de vacatureoverzichten op de corporate website. Hoewel ze beide een rol spelen in het aantrekken van kandidaten, hebben ze elk een unieke invloed op de ervaring van de kandidaat.  

De verschillen
Een werken-bij site is een gespecialiseerde website die volledig is toegewijd aan carrières en werken bij een specifieke organisatie. Deze sites zijn ontworpen met het oog op employer branding en het bieden van een diepgaand inzicht in de bedrijfscultuur, waarden en de mensen die er werken. Ze bevatten vaak waardevolle content zoals medewerkersverhalen, ontwikkelingsmogelijkheden en gedetailleerde beschrijvingen van verschillende rollen binnen de organisatie. 

Aan de andere kant is een vacatureoverzicht op een corporate website vaak slechts een onderdeel van een breder geheel dat zich richt op verschillende stakeholders, zoals klanten, investeerders en partners. De informatie is meestal beperkter en gericht op het snel en efficiënt presenteren van openstaande vacatures. 

De keuze tussen een werken-bij site en een vacatureoverzicht heeft significante consequenties voor de candidate journey.

Vindbaarheid en zichtbaarheid
Een werken-bij site verbetert de vindbaarheid van vacatures via zoekmachines, wat essentieel is voor het aantrekken van kandidaten. Een aparte URL die specifiek gericht is op carrières binnen een organisatie wordt beter geïndexeerd door zoekmachines, waardoor potentiële kandidaten sneller op de juiste plek landen. 

Engagement en informatievoorziening
Een werken-bij site biedt een rijkere ervaring met meer engagementmogelijkheden. Kandidaten kunnen zich verdiepen in de cultuur en waarden van de organisatie, wat kan leiden tot een sterkere verbinding en een beter geïnformeerde beslissing om al dan niet te solliciteren. 

Conversie en kwaliteit van sollicitaties
Door een meer doelgerichte en informatieve ervaring te bieden, kunnen werken-bij sites de kwaliteit van sollicitaties verbeteren. Kandidaten hebben een beter begrip van de rol en de organisatie, wat kan resulteren in een hogere conversieratio van sollicitatie naar aanname. 

Hoewel een vacatureoverzicht op een corporate website nuttig kan zijn voor het snel delen van openstaande functies, biedt een werken-bij site een meer omvattende en boeiende ervaring die de candidate journey kan verrijken. Door te investeren in een werken-bij site, kunnen organisaties hun employer brand versterken, de kwaliteit van kandidaten verbeteren en uiteindelijk de kans vergroten om het beste talent aan te trekken en te behouden.  En dat is uiteindelijk waar je voor gaat!

Ga aan de slag

Klaar om slimmer en sneller te werven? Vraag een demo aan!

Ervaar hoe gebruiksvriendelijk de software is

Stel al je vragen direct aan T2M-expert Jolien

Ontvang een offerte op basis van jouw behoeftes