Wat moet je doen als een sollicitant zich terugtrekt?

5 juli 2023
Home » Blog » Wat moet je doen als een sollicitant zich terugtrekt?
“Gefeliciteerd, je bent aangenomen! Ik plan graag een afspraak in om de arbeidsvoorwaarden te bespreken. Wanneer komt het jou uit?”. Aan de andere kant van de telefoon blijft het enthousiasme uit… De sollicitant heeft een ander aanbod geaccepteerd. Bummer! Als een sollicitant zich terugtrekt, zijn hier enkele stappen die je kunt ondernemen:

1. Vraag om feedback: Als een sollicitant zich terugtrekt, is het belangrijk om te weten waarom. Vraag de sollicitant om feedback over het sollicitatieproces en de redenen waarom hij of zij zich terugtrekt. Dit kan helpen om verbeteringen aan te brengen in de toekomst.

2. Bedank de sollicitant: Bedank de sollicitant voor zijn of haar tijd en interesse in de functie. Laat de sollicitant weten dat hij of zij welkom is om opnieuw te solliciteren als er een geschikte functie beschikbaar is.

3. Neem contact op met de volgende kandidaat: Als een sollicitant zich terugtrekt, moet je snel handelen om een andere kandidaat te selecteren. Neem contact op met de volgende kandidaat op de lijst en vraag of hij of zij beschikbaar is voor de functie.

4. Voorbereiden op de toekomst: Gebruik de feedback die je hebt verzameld van de sollicitant die zich terugtrekt om verbeteringen aan te brengen in je sollicitatieproces. Dit kan helpen om sollicitanten te behouden en om de juiste kandidaat te selecteren voor de functie.

5. Communiceer met de interne teams: Zorg ervoor dat de interne teams op de hoogte zijn van de situatie, zodat zij zich ook kunnen voorbereiden op de volgende stappen.

Logisch dat je baalt nadat je hebt opgehangen, want je hebt er immers veel tijd en moeite ingestoken. Maar waar een deur dicht gaat, opent altijd een andere deur!

Ga aan de slag

Klaar om slimmer en sneller te werven? Vraag een demo aan!

Ervaar hoe gebruiksvriendelijk de software is

Stel al je vragen direct aan T2M-expert Jolien

Ontvang een offerte op basis van jouw behoeftes