De rol van ATS bij het versterken van je cultuurwaarden

6 februari 2024
Home » Blog » De rol van ATS bij het versterken van je cultuurwaarden

Communicatie:
Een ATS stelt organisaties in staat om hun communicatie te standaardiseren, waardoor ze consistent de cultuur en waarden kunnen uitdragen in alle wervingsberichten. Dit zorgt ervoor dat kandidaten vanaf het eerste contact een duidelijk beeld krijgen van wat de organisatie belangrijk vindt.

Culturele fit:
Door het gebruik van een ATS kunnen recruiters beter screenen op culturele fit. Dit kan door het opnemen van cultuur gerelateerde vragen in sollicitatieformulieren en het beoordelen van reacties die aansluiten bij de waarden van de organisatie. Zo worden kandidaten geselecteerd die niet alleen qua vaardigheden, maar ook qua persoonlijkheid en overtuigingen passen bij het bedrijf. 

Employer branding:
Een ATS kan helpen bij het versterken van employer branding door een positieve kandidaat ervaring te bieden. Dit omvat een vlotte sollicitatieprocedure, tijdige communicatie en feedback, wat allemaal bijdraagt aan een positief beeld van de organisatie. 

Talentpools:
Een ATS maakt het mogelijk om talentpools op te bouwen met kandidaten die de waarden van de organisatie delen, zelfs als ze niet direct worden aangenomen. Deze pools kunnen worden gebruikt voor toekomstige vacatures, waardoor de organisatie een reservoir van cultureel passende kandidaten heeft. 

Analyse en verbetering:
Een ATS biedt analytics en rapportagefunctionaliteiten waarmee organisaties de effectiviteit van hun wervingsstrategieën kunnen meten. Dit inzicht kan worden gebruikt om processen te verfijnen en ervoor te zorgen dat de cultuur en waarden consequent worden gecommuniceerd en versterkt door wervingsinspanningen. 

Door deze aspecten te integreren in het wervings- en selectieproces, kan een ATS helpen om een sterke, coherente bedrijfscultuur te bouwen die aantrekkelijk is voor toptalent en die bijdraagt aan het succes en de duurzaamheid van de organisatie.

Ga aan de slag

Klaar om slimmer en sneller te werven? Vraag een demo aan!

Ervaar hoe gebruiksvriendelijk de software is

Stel al je vragen direct aan T2M-expert Jolien

Ontvang een offerte op basis van jouw behoeftes