De kracht van data in recruitment

1 maart 2024
Home » Blog » De kracht van data in recruitment

Het belang van ken- en stuurgetallen en recruitment data is niet te onderschatten in het moderne recruitmentproces. Deze gegevens vormen de ruggengraat van strategische besluitvorming en optimalisatie van wervingsinspanningen. Een Applicant Tracking System (ATS) speelt hierin een cruciale rol. Laten we dieper duiken in de wereld van recruitment analytics en de onmisbare functie van een ATS. 

In de huidige competitieve arbeidsmarkt is het essentieel om te weten waar je staat. Ken- en stuurgetallen zoals time to hire, cost per hire, en conversieratio’s bieden inzicht in de effectiviteit van recruitmentprocessen. Ze helpen bij het identificeren van succesvolle wervingskanalen, het begrijpen van kandidaatgedrag en het optimaliseren van de candidate journey. 

Een ATS verzamelt en organiseert niet alleen kandidaatgegevens, maar biedt ook waardevolle analytics. Het stelt recruiters in staat om: 

Wervingscampagnes te koppelen en te meten
Door de bron van sollicitaties te traceren, kunnen recruiters de ROI van verschillende wervingskanalen bepalen. 

Talentpools beheren
Een ATS helpt bij het opbouwen van een database met kandidaten voor toekomstige functies, waardoor de time to hire voor toekomstige vacatures kan worden verkort. 

Recruitmentprocessen stroomlijnen
Met een ATS kunnen fouten worden verminderd en kan de doorlooptijd van het wervingsproces worden versneld. 

Flexibiliteit in sollicitatieformulieren
Een ATS kan worden aangepast om specifieke informatie te verzamelen die relevant is voor verschillende vacatures, wat bijdraagt aan een hogere kwaliteit van sollicitaties. 

Een ATS is onmisbaar voor elke organisatie die serieus bezig is met het verbeteren van haar recruitmentproces. Het biedt niet alleen een gestructureerde manier om kandidaten te beheren, maar ook de mogelijkheid om recruitment data te analyseren en te gebruiken voor strategische beslissingen. Zonder een ATS zou het verzamelen, analyseren en interpreteren van deze gegevens een tijdrovende en foutgevoelige taak zijn. Met een ATS krijg je direct inzicht in je recruitment data, waardoor je in staat bent om je recruitmentstrategieën te verfijnen en de beste talenten voor je organisatie te werven.

Ga aan de slag

Klaar om slimmer en sneller te werven? Vraag een demo aan!

Ervaar hoe gebruiksvriendelijk de software is

Stel al je vragen direct aan T2M-expert Jolien

Ontvang een offerte op basis van jouw behoeftes