5 x belangrijke voordelen van werken met een ATS

14 april 2023
Home » Blog » 5 x belangrijke voordelen van werken met een ATS
Als recruiter zijn er verschillende redenen waarom je zou kunnen kiezen om met een ATS (Applicant Tracking System) tool te werken. Hier zijn enkele belangrijke voordelen:

1. Efficiëntie: Een ATS-tool automatiseert veel van de tijdrovende taken die gepaard gaan met het wervingsproces, zoals het plaatsen van vacatures, het verzamelen en screenen van sollicitaties, het plannen van kennismakingen en het bijhouden van communicatie met kandidaten. Dit bespaart je tijd en verhoogt de productiviteit.

2. Sollicitatiebeleving: Dankzij een ATS-tool verloopt het wervingsproces soepeler, óók voor sollicitanten. Je kunt met een ATS onder andere snel en eenvoudig kandidaten uitnodigen of een afwijzing sturen. Dit zorgt voor snelheid en transparantie in het sollicitatieproces die sollicitanten waarderen, zelfs als ze niet worden aangenomen.

3. Analytics: Met een ATS-tool kun je waardevolle gegevens en statistieken verzamelen over je wervingsactiviteiten. Je kunt inzicht krijgen in de bronnen van je beste kandidaten, de doorlooptijden van het wervingsproces analyseren, de effectiviteit van je vacatures evalueren en andere nuttige rapporten genereren. Deze informatie kan helpen bij het nemen van datagestuurde beslissingen en het optimaliseren van je wervingsstrategieën.

4. Samenwerking: Een ATS vergemakkelijkt de samenwerking tussen verschillende betrokkenen bij het wervingsproces, zoals recruiters, hiring managers en HR-medewerkers. Je kunt eenvoudig informatie delen, feedback uitwisselen en de voortgang van sollicitaties bijhouden. Dit verbetert de communicatie en zorgt ervoor dat iedereen op de hoogte blijft.

5. Compliance en databeveiliging: Een ATS kan helpen om te voldoen aan de regelgeving en wetten met betrekking tot werving en selectie, zoals het bewaren van sollicitatiegegevens en het beschermen van persoonlijke informatie. Het zorgt ervoor dat je processen veilig en transparant zijn, wat vooral belangrijk is als je werkt met gevoelige gegevens.

Al met al kan een ATS-tool de efficiëntie en effectiviteit van je werving- en selectieproces optimaliseren.

Ga aan de slag

Klaar om slimmer en sneller te werven? Vraag een demo aan!

Ervaar hoe gebruiksvriendelijk de software is

Stel al je vragen direct aan T2M-expert Jolien

Ontvang een offerte op basis van jouw behoeftes