10 punten die een goed ATS zou moeten bevatten

6 september 2023
Home » Blog » 10 punten die een goed ATS zou moeten bevatten

Een ATS is een softwareoplossing die het wervingsproces van bedrijven stroomlijnt en optimaliseert. Het is een onmisbaar hulpmiddel voor HR-professionals en recruiters om efficiënter te werken en betere wervingsbeslissingen te nemen. In deze blog bespreken we de 10 belangrijkste functionaliteiten van een ATS en hoe deze bijdragen aan een succesvol recruitmentproces.

Vacaturebeheer: Een ATS stelt organisaties in staat om vacatures te creëren, te publiceren en te beheren op verschillende platforms, zoals de eigen werken-bij site en jobboards. Dit zorgt voor een uniforme uitstraling en een breder bereik van de vacature.

Kandidaatvolgsysteem: Het systeem houdt alle sollicitanten bij en zorgt voor een georganiseerde database van kandidaten. Dit maakt het eenvoudiger om kandidaten te beoordelen, te sorteren en te communiceren gedurende het hele wervingsproces.

Koppeling naar je werken-bij site. Deze koppeling zorgt ervoor dat vacatures automatisch vanuit het Applicant Tracking System (ATS) op de werken-bij site worden geplaatst. Sollicitanten worden vervolgens vanuit de werken-bij website naar het ATS geleid, waardoor alle informatie direct in één systeem komt te staan. Dit zorgt voor een gestroomlijnd proces waarbij de kandidaatgegevens efficiënt worden verzameld en beheerd, en draagt bij aan een betere kandidate ervaring.

Communicatie met kandidaten: Een ATS automatiseert de correspondentie met kandidaten, zoals uitnodigingen voor gesprekken, afwijzingen en feedback, wat zorgt voor een professionele en consistente communicatie.

Flexibele sollicitatieformulieren: Het aanpassen van je sollicitatieformulier aan je doelgroep zorgt voor een verhoging van je conversie. Het is dus essentieel dat je je formulier aan je doelgroep kan aanpassen.

Rapportage en analytics: Met een ATS kunnen recruiters en HR-managers belangrijke wervingsstatistieken bijhouden, zoals de tijd tot het invullen van een vacature, kosten per aanwerving en de effectiviteit van wervingskanalen.

Talentpooling: Een ATS maakt het mogelijk om een talentpool op te bouwen van kandidaten die mogelijk geschikt zijn voor toekomstige vacatures. Dit is een waardevolle bron voor toekomstige wervingsinspanningen.

Compliance met AVG (GDPR): Het systeem helpt bij het naleven van de Algemene Verordening Gegevensbescherming door ervoor te zorgen dat kandidaatgegevens veilig worden opgeslagen en beheerd.

Integratie met andere systemen: Een ATS kan vaak worden geïntegreerd met andere HR-systemen, zoals onboarding en HRIS, voor een naadloze overgang van kandidaat naar medewerker.

Mobiele toegankelijkheid: Met de opkomst van mobiel gebruik is het belangrijk dat een ATS toegankelijk en gebruiksvriendelijk is op mobiele apparaten, zodat recruiters altijd en overal toegang hebben tot het systeem.

Een effectief ATS zoals TOOL2MATCH, is flexibel, gebruiksvriendelijk en biedt een scala aan functionaliteiten die het wervingsproces vereenvoudigen en verbeteren. Door deze 10 functionaliteiten te benutten, kunnen organisaties hun werving en selectie naar een hoger niveau tillen en de beste talenten aantrekken en behouden.

Ga aan de slag

Klaar om slimmer en sneller te werven? Vraag een demo aan!

Ervaar hoe gebruiksvriendelijk de software is

Stel al je vragen direct aan T2M-expert Jolien

Ontvang een offerte op basis van jouw behoeftes